Bitcoin Koers

Bekijk de actuele live & realtime Bitcoin koers op deze pagina. De koers van BTC wordt realtime bijgehouden, en toont een percentage aan daling of stijging van de koers. De prijs van Bitcoin kan snel stijgen of dalen, houdt daarom deze pagina in de gaten om altijd de actuele koerswaarde te weten.

Bitcoin

Bitcoin

53,963.22

BTC 2.54%

Bitcoin (BTC) is een virtueel valutasysteem dat door gebruikers online wordt verhandeld. Het wordt gereguleerd door de meeste peer-to-peer wisseldiensten in de wereld, en het aanbod van Bitcoin wordt vooraf bepaald door een particuliere organisatie. Bitcoin werd in 2009 geïntroduceerd als een digitale, gedecentraliseerde valuta als een experiment in hoe mensen geld gebruiken, en wat er zou gebeuren als geld geen centraliserende autoriteit zou hebben. Tot nu toe heeft het experiment interessante resultaten opgeleverd, met een recente, verrassende piek in de waarde van Bitcoin die op zijn minst een soort van succes voor het idee aangeeft.

Bitcoin heeft geen centrale bank, maar het is niet ongereguleerd. Dat zou duidelijk niet werken voor een monetaire eenheid. Het idee is om centralisatie uit de regelgeving te halen, in plaats van volledig te dereguleren. De hoeveelheid geld in omloop en het bedrag waarvoor elke persoon verantwoordelijk is, wordt opgeslagen door elke grote peer-to-peer server die in werking is, en dit record wordt elke tien minuten geüpdatet. In aanvulling op deze update worden elke 10 minuten 25 nieuwe Bitcoins aan de omloop toegevoegd. Dit zal worden teruggebracht tot 12,5 Bitcoins per cyclus na een paar jaar, totdat de inflatie stopt in het jaar 2140, wanneer er ongeveer 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn.

Hoe worden Bitcoins verkregen?

Bitcoins worden verkregen door middel van een speciaal stukje software, genaamd een miner. Zoals gezegd wordt er elke 10 minuten een blok vrijgemaakt met 25 Bitcoins erin. De software zal de blokken unlocken, en het zal uw Bitcoins verkrijgen. De munten kunnen alleen worden gemined, of in een mining pool. Het concept van minen in een pool is dat meerdere mensen op één blok minen, waardoor de Bitcoins sneller, maar ook in minder hoeveelheden worden gemined. Voor het minen van Bitcoins is een goede GPU nodig, vooral als u solo aan het delven bent. Als uw computer geen goede GPU heeft, is het verstandig om Bitcoins te kopen op een handelplatform, zoals we hieronder bespreken.

Hoe worden Bitcoins verhandeld?

Bitcoins worden net als elke andere valuta verhandeld – u koopt ze. Het lijkt dom om voor een andere vorm van geld te betalen, maar dit is precies hoe mensen een inkomen verdienen op de valutamarkt: U koopt wanneer u denkt dat de prijs van wat u koopt gaat stijgen. In dit geval denken veel mensen dat investeren in BTC veiliger is dan investeren in hun eigen bank (sommige Europeanen hebben geprobeerd om bedragen van ongeveer $5.000 in Bitcoin op te slaan tijdens de respectievelijke financiële crises in hun land), dus ze kopen een bepaalde waarde in dollars.

Om dit te doen, creëren ze een rekening op een beurs zoals Mt.Gox. Dit is een website waar gebruikers hun eigen geld kunnen ruilen voor Bitcoins, die ze vervolgens op elke gewenste manier kunnen gebruiken. Sommige mensen gebruiken ze om financiële giften van redelijk kleine bedragen internationaal te versturen tegen gereduceerde boetes, omdat Bitcoins niet belast worden of zelfs maar erkend worden als een officiële valuta. Anderen gebruiken ze als een alternatieve vorm van valuta die ze gebruiken om online handelaren en andere dienstverleners te betalen. Deze Bitcoins worden verhandeld via peer-to-peer overdracht, waarbij de ene partij het P2P-adres van de andere selecteert uit een lijst, een bepaald aantal BTC’s overdraagt en de verbinding verbreekt. Dit is bijna identiek aan het mechanisme van de betaling met een creditcard.

Is er een verzekering voor Bitcoin?

Omdat Bitcoin niet formeel erkend is als een munteenheid en omdat het pas sinds 2009 bestaat, zijn er geen verzekeringen voor Bitcoin. Mt.Gox verzekert geen aankopen, en geen enkele derde partij zal u compenseren voor geleden verliezen op de Bitcoin-markt. Ondanks de voordelen van Bitcoin is dit een van de redenen waarom het verstandig zou kunnen zijn om het over te slaan als beleggingsinstrument. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te controleren wat de marktprijs van Bitcoins op dit moment is. Het risico dat de munt in waarde daalt is echter zeer laag, omdat de munt geen risico op inflatie heeft, omdat er maar 21 miljoen munten zullen vrijkomen.

Wat moet ik in gedachten houden over Bitcoin?

Vergeet niet dat Bitcoin een nieuwe technologie is, dus hoe het in de toekomst zal presteren is nog niet echt bekend. Bovendien, omdat we nooit in staat zijn geweest om een munt te zien groeien vanaf de eerste dag voor de komst van Bitcoin, moeten we de prestaties in het verleden niet zien als een redelijke indicator voor wat er nog gaat komen. Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat Bitcoin volatiel kan zijn. U zult nooit helemaal zeker weten wanneer het zo zal bewegen, of wanneer het daar zal bewegen. Maar het is een spannende technologie die leuk is om te ontdekken!

BBoard
Logo