Facebook test Bitcoin-betalingen op advertentieplatform

‘S Werelds grootste sociale netwerk Facebook is begonnen met het testen van Bitcoin-betalingen voor hun advertentieplatform. Onderstaande afbeelding is ons vanochtend toegestuurd door een medewerker van Facebook Nederland in Amsterdam, die momenteel deelneemt aan de test.

facebook

Zoals u kunt zien, wordt de optie om met Bitcoin te betalen weergegeven op de pagina met betalingsinstellingen voor Facebook Ads. Facebook houdt deze test met al hun locaties over de hele wereld. Facebook-advertenties kunnen worden gebruikt om meer likes op uw Facebook-berichten en -pagina’s te krijgen. Hun advertentieplatform is de belangrijkste vorm van inkomsten van Facebook en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen bedrijven en individuen over de hele wereld. Elk bedrijf mag advertenties weergeven en het opzetten van een campagne kost kost slechts $ 5.

Op dit moment kunt u voor advertenties betalen met een creditcard, Paypal en FB-advertentiecoupons. Het is nog niet duidelijk wanneer de optie om met Bitcoins te betalen voor het publiek beschikbaar komt, maar dit bevestigt dat ze op zijn minst erg ge├»nteresseerd zijn in de crypto-valuta en bereid zijn om deze in hun website te integreren. Of het bedrijf momenteel Bitcoins bezit of actief koopt, is onduidelijk. Vorig jaar zei een voormalig Facebook-manager in een interview dat hij BTC had en er veel in had ge├»nvesteerd. Hij noemde het zelfs een ‘Gold 2.0’.

Of dit echt het geval gaat worden moet natuurlijk nog blijken, maar het feit dat meerdere grote bedrijven bezig zijn met het testen en de integratie van crypto payments is een goede zaak. Het kan dan ook niet lang meer duren voor er meer dit voorbeeld zullen volgen.

BBoard
Logo