Hoe Bitcoin het inkomstenmodel van Netflix kan veranderen

In januari 2014, direct nadat Overstock.com hun Bitcoin-integratie op de website had aangekondigd, gingen er geruchten rond dat Netflix het volgende grote bedrijf zou zijn dat Bitcoin zou toevoegen als betalingsoptie. Dit gerucht werd mogelijk gemaakt door een tweet van Max Keiser:

Dit lijkt een zeer logische optie, omdat Bitcoin het verdienmodel van Netflix volledig kan veranderen. Hoe? Het antwoord is simpel: betalen per weergave.

Het grootste voordeel van Bitcoin is het wereldwijde gebruik, het verzenden van geld in seconden en zonder transactiekosten. Die 3 factoren kunnen PPV een realiteit maken voor Netflix. Momenteel factureert Netflix je $ 8 per maand, waardoor je volledige toegang hebt tot al hun films, series en tv-programma’s. Soms kijk je echter niet eens twee of drie films in een maand omdat je het druk hebt of iets anders dat je tijd in beslag neemt. Op dat moment komt het pay per view model goed van pas.

Het werkt als volgt: u betaalt geen standaard abonnementskosten, maar alleen de films die u bekijkt. Ze zouden een aflevering kunnen maken van The Simpsons $ 0,10 en een complete film $ 0,25. Als je een film wilt kijken, verschijnt er een scherm met een Bitcoin-adres. Je betaalt de $ 0,25 (0,0002978 BTC) en begint de film te kijken. De valuta kan wereldwijd worden gebruikt en het verzendproces kan binnen enkele seconden worden voltooid.

Nu kunt u zich afvragen: waarom zou dit systeem niet werken met alleen een creditcard? Het antwoord is: transactiekosten. De gemiddelde verwerkingskosten voor creditcardbetalingen bedragen ongeveer 1,60% plus standaardkosten van $ 0,10. Dit betekent dat wanneer een gebruiker voor een film voor $ 0,25 wil betalen, Netflix 1,60% + $ 0,10 van dat bedrag verliest aan het creditcardverwerkingsbedrijf. Dit is het enige dat het pay per view-model op dit moment onrendabel maakt, en Bitcoin staat op het punt dat te veranderen!

BBoard
Logo